Programa de Cooperació Internacional per al Desenvolupament de Dincat (Discapacitat Intel·lectual Catalunya)
20/7/09
Contra la crisi global, solidaritat global.
La lluita contra la crisi fa més necessari el compliment dels compromisos de Catalunya amb el pobles empobrits. Contra la crisi global, solidaritat global.
Amb motiu de l’aprovació d’un nou model de finançament autonòmic més just per a Catalunya, la Federació Catalana d’ONG per al Desenvolupament -FCONGD- demana al Govern voluntat política per reemprendre els seus compromisos de solidaritat amb els països empobrits per arribar com a mínim al 0,7 dels seus ingressos corrents incondicionats l’any 2010, tal com estableix la Llei de cooperació, i per poder seguir creixent cap el 0,7% del pressupost consolidat de la Generalitat.
La retallada pressupostària de la Generalitat aquest dos darrers anys i la suspensió, en el 2008, per a les entitats de cooperació, d'algunes de les modalitats de cooperació que milloraven la qualitat i la capacitat de planificació, ha fet trontollar l’assoliment d’aquests objectius i ha suposat un deteriorament no només de la quantitat sinó també de la qualitat de la cooperació catalana.
La FCONGD demana coherència a les institucions per reafirmar el compromís social i polític amb els pobles empobrits a través de la cooperació catalana, en paral·lel amb l’aprofundiment de les polítiques socials i de protecció dels sectors més vulnerables de la nostra societat.
El passat 9 de maig, les ONGD catalanes que integren la FCONGD aprovaven en assemblea una posició comuna davant la crisi i contra alguns discursos que la utilitzen per qüestionar la inversió pública en cooperació.
L’increment de la desigualtat social en els països on treballen les ONG no es pot ignorar; tampoc les estretes interaccions que avui es donen entre els països arreu del món. Això demana un esforç més gran per donar suport a la població encara més vulnerable així com reforçar el treball per tal que les desigualtats globals disminueixin. Els més pobres no haurien de pagar les conseqüències de la mala gestió i la passivitat amb què els poders públics han respost davant l’especulació més irresponsable. Un principi de justícia ens obliga a compartir solidàriament una part de la nostra riquesa en benefici dels més desafavorits, que justament pateixen més en els temps de crisi. Una recent enquesta encarregada per l’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament avala aquest plantejament i revela que un 86,4% de la població a Catalunya està d’acord que la Generalitat dediqui part dels seus recursos a la cooperació amb països empobrits, malgrat la crisi.
Contra la crisi global, solidaritat global.
Més informació:
Premsa FCONGD - Comunicació i Premsa
C/ Tàpies, 1-3 08001 Barcelona
Tel. 93 442 28 35
www.fcongd.org
Suscribirse a:
Enviar comentarios (Atom)
No hay comentarios:
Publicar un comentario