6/7/07

Inauguració Bloc APPS Nicaragua

Benvinguts i benvingudes les més de 260 entitats federades a APPS amb els respectius 1.300 serveis que oferiu, adreçats a les persones amb disCapacitat intel·lectual i les seves famílies de tot el territori català.
Salutacions a amistats, simpatitzants, coneguts/des i col·laboradors/es d'APPS.
Molt bones a tots i totes aquells i aquelles que descobriu la Federació amb aquesta bitàcola dedicada al programa de cooperació internacional al desenvolupament d'APPS. I més concretament, al 2on projecte de cooperació de la Federació APPS i de Los Pipitos Estelí de Nicaragua, amb la Secretaria de Joventut_SJ i l'Agència Catalana de Cooperació al desenvolupament_ACCD de la Generalitat de Catalunya.

El projecte anomenat ''APPS-CJLPE-CEE Cooperació Juvenil en l'àmbit internacional de la disCapacitat'' consistirà:
a. En el desplaçament d'una tècnica d'APPS -la responsable de l'àrea d'Educació i Atenció Precoç Carmen Gordillo- a qui acompanyaran dues voluntàries de Los Pipitos i simpatitzants d'APPS -l'Eli i la Ruth- durant el proper mes d'agost. Per tal de realitzar tasques d'intercanvi amb els professionals de Los Pipitos Estelí, de seguiment del projecte, de continuació de les relacions amb la contrapart local, i de detecció i coneixença d'alguns dels altres 75 centres Los Pipitos dispersos per tot Nicaragua.
b. Transferència econòmica a Los Pipitos Estelí per a l'adquisició de material i equipaments destinats al Centre Juvenil; per implementar accions de formació i de sensibilització a càrrec del personal i entitats locals; i per participar a les entrevistes amb representants del Govern de la República de Nicaragua per aconseguir Los Pipitos el suport governamental.
c. Transferència econòmica a la CEE_Cooperació Europa Estelí (o Oficina de Ciudades Hermanas Estelí o Oficina del Tercer Mundo) per tal que, com a oficina de cooperació amb Europa, faci seguiment, assessorament, justificació i control del projecte comú amb Los Pipitos.

En aquestes dates ens trobem en plena preparació dels previs al viatge i inici de projecte, i és per aquest motiu que, amb aquest Bloc, volem començar a compartir, per continuar fent-ho tot el que queda d'any. A l'agost amb notícies de la Carme des de Nicaragua estant, a manera de quadern de viatge, i la resta de l'any, en contacte amb els nostres socis a Estelí.


Us convidem a seguir altra vegada de prop la iniciativa d'abast internacional de la Federació, i a fer-hi les vostres aportacions per escrit, durant l'estiu primer i a la tardor i a l'hivern després.

Mural Pipitos Estelí

Mural de Los Pipitos Estelí que llueix en una paret dels carrers de la ciutat nica, a manera d'exercici de sensibilització destinat a la població, sobre la presència positiva de persones amb disCapacitat, éssers humans i ciutadans de ple dret, a la ciutat, al país, al món.