15/10/09

Crida a la concentració-acció a Barcelona


Diumenge 18 d’octubre, a les 12 hores, Plaça Sant Jaume

Contra la crisi global, Solidaritat global = Pobresa Zero!


Amb aquesta concentració, des de Catalunya ens sumem a les mobilitzacions internacionals en 130 països que des del 2005 promou la Crida Mundial a l’Acció contra la Pobresa (Global Call to Action against Poverty– GCAP). Perquè la crisi no l’han de pagar els que més la pateixen, hem d’exigir als governs que actuïn contra la pobresa i l’exclusió a casa nostra, i a tot el món. Perquè aquesta i no altra ha de ser la prioritat de les polítiques públiques, i perquè hem d’exigir un canvi de rumb col·lectiu, et proposem que vinguis el 18, a les 12, a la Plaça Sant Jaume.


Hem organitzat diverses accions per fer durant la concentració. Volem formar una gran “bola humana” que simbolitzi la terra. També comptarem amb la Colla Castellera de Sant Pau i Sant Pere de Tarragona i amb el grup de percussió Brincadeira. Però necessitem un bon grapat de gent perquè sigui visualment efectiva. Necessitem voluntaris i voluntàries. Repartirem material in situ.

Ajuda’ns! Vine! Col·labora! Participa!


Aquesta convocatòria està rebent adhesions d’altres entitats, institucions i col·lectius. Adhereix la teva!

Durant la concentració es llegirà un manifest (adjunt). Aquesta acció tindrà difusió als mitjans i estarà seguida d’altres accions, els propers mesos, per fer pressió als nostres responsables polítics perquè facin uns pressupostos 2010 encaminats a lluitar contra la pobresa i l’exclusió, a Catalunya i als països més empobrits.


La plataforma convocant està formada per la Confederació d’ONG de Pau, Drets Humans i Desenvolupament i per la Taula d'entitats del Tercer Sector Social de Catalunya que aplega prop de 4.000 entitats que treballen amb els sectors més vulnerables.
Manifest:
http://www.fcongd.org/DOCUMENTOS/Dif18Octubre.pdf