22/7/09

IV Cicle de Debats i Documentals 2009

IV Cicle de Debats i Documentals 2009
Casa de la Solidaritat

MIRADES
VEUS
LLUITES


… a les 19.30h!!
Casa de la Solidaritat
c/ Vistalegre, 15 baixos
Barcelona

http://casasoli.pangea.org/






21/7/09

Ni subvenciones ni contratos para las empresas que no cuenten con personas con discapacidad

El Comité Español de Representantes de Personas con Discapacidad (CERMI) ha reclamado el cumplimiento de medidas de acción positiva en igualdad de oportunidades y por ello, ha exigido a la Administración que “no tenga contrato alguno con aquellas empresas que no cumplen la cuota de empleo para personas con discapacidad”. El objetivo del organismo es que esta propuesta se incluya en el anteproyecto de Ley de Economía Sostenible.

El CERMI ha destacado que, para las personas con discapacidad, “el desempeño de un trabajo adecuado es la mejor manera de conquistar mayores cuotas de autonomía, por lo que su inclusión laboral debe ser una prioridad de la Administración”.

El Comité también ha considerado esta medida como de gran importancia y validez en la actual crisis económica, puesto que incide “en la creación de empleo”.

Incumplimiento empresarial
Por otra parte, este organismo ha denunciado el “gran incumplimiento existente", en la obligación de las empresas de contratar a personas con discapacidad. Actualmente, ha añadido el informe, "el grado de cumplimiento de dicha cuota no sólo no llega al preceptivo 2% como ordena la Ley de Integración Social de los Minusválidos (LISMI), sino que se encuentra entre el 0,5% y el 1%”.

En ese sentido, ha reclamado la exclusión de cualquier subvención pública a aquellas empresas que incumplan la obligación de reserva de empleo.

Representación y encuentro
El CERMI es la plataforma de representación y encuentro de las personas con discapacidad. Aglutina a casi 5.000 asociaciones y entidades, con lo que engloba a las casi cuatro millones de personas con discapacidad que hay en España. Su objetivo es conseguir el reconocimiento de los derechos y la plena ciudadanía en igualdad de oportunidades de este colectivo.
¿Qué puedo hacer yo?
Puedes informarte sobre las reclamaciones del
CERMI, a favor de la inclusión sociolaboral de las personas con discapacidad y en contra de la marginación.
Difunde la idea. ¿Te ha parecido interesante esta información? Puedes enviársela a alguien, reproducirla en tu blog o web ¡Difundir una buena idea para construir un mundo mejor es ya un paso para conseguirlo!

Fuente: Canal Solidario.org
La foto es de Rafa Gómez, en Flickr

20/7/09

Els participants de les estades solidàries APPS-Setem ultimen els detalls pel seu viatge a Nicaragua

Del dia 31 de juliol al 29 d’agost, vuit persones voluntàries, la major part d’elles vinculades a entitats federades a APPS, es desplacen a Nicaragua, en el marc de les estades solidàries APPS- Setem, per treballar a les activitats que porten a terme el Centro Juvenil Los Pipitos Estelí i Los Pipitos Condega.
Després dels mesos de reunions de preparació i formació, els participants del Camp 21 de les estades solidàries APPS- Setem ja ultimen els detalls pel seu viatge a Nicaragua. Allà aquestes persones s’incorporaran a les tasques que realitzen diferents entitats del Centro Juvenil Los Pipitos Estelí, com el Centro de Estimulación Temprana, el Centro Juvenil o els centres Los Pipitos Condega, entitats que defensen els drets i la millora de la qualitat de vida de les persones amb discapacitat intel·lectual del país centreamericà.
A més, durant els caps de setmana el grup aprofitarà per conèixer diferents projectes de la zona, com la tasca que realitza el Col·lectiu de Dones de Matagalpa, l’organització caficultora Ceocafem i el treball dels centres de los Pipitos de la zona sud.
Aquest és el primer cop que APPS, juntament amb Setem, s’ha fet la proposta -adreçada al voluntariat i als treballadors i treballadores de les entitats federades- de participar a les Estades Solidàries 2009 d’APPS i/o als Camps de Solidaritat de Setem en un camp específic.

Contra la crisi global, solidaritat global.


La lluita contra la crisi fa més necessari el compliment dels compromisos de Catalunya amb el pobles empobrits. Contra la crisi global, solidaritat global.

Amb motiu de l’aprovació d’un nou model de finançament autonòmic més just per a Catalunya, la Federació Catalana d’ONG per al Desenvolupament -FCONGD- demana al Govern voluntat política per reemprendre els seus compromisos de solidaritat amb els països empobrits per arribar com a mínim al 0,7 dels seus ingressos corrents incondicionats l’any 2010, tal com estableix la Llei de cooperació, i per poder seguir creixent cap el 0,7% del pressupost consolidat de la Generalitat.

La retallada pressupostària de la Generalitat aquest dos darrers anys i la suspensió, en el 2008, per a les entitats de cooperació, d'algunes de les modalitats de cooperació que milloraven la qualitat i la capacitat de planificació, ha fet trontollar l’assoliment d’aquests objectius i ha suposat un deteriorament no només de la quantitat sinó també de la qualitat de la cooperació catalana.

La FCONGD demana coherència a les institucions per reafirmar el compromís social i polític amb els pobles empobrits a través de la cooperació catalana, en paral·lel amb l’aprofundiment de les polítiques socials i de protecció dels sectors més vulnerables de la nostra societat.

El passat 9 de maig, les ONGD catalanes que integren la FCONGD aprovaven en assemblea una posició comuna davant la crisi i contra alguns discursos que la utilitzen per qüestionar la inversió pública en cooperació.

L’increment de la desigualtat social en els països on treballen les ONG no es pot ignorar; tampoc les estretes interaccions que avui es donen entre els països arreu del món. Això demana un esforç més gran per donar suport a la població encara més vulnerable així com reforçar el treball per tal que les desigualtats globals disminueixin. Els més pobres no haurien de pagar les conseqüències de la mala gestió i la passivitat amb què els poders públics han respost davant l’especulació més irresponsable. Un principi de justícia ens obliga a compartir solidàriament una part de la nostra riquesa en benefici dels més desafavorits, que justament pateixen més en els temps de crisi. Una recent enquesta encarregada per l’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament avala aquest plantejament i revela que un 86,4% de la població a Catalunya està d’acord que la Generalitat dediqui part dels seus recursos a la cooperació amb països empobrits, malgrat la crisi.

Contra la crisi global, solidaritat global.

Més informació:

Premsa FCONGD - Comunicació i Premsa
C/ Tàpies, 1-3 08001 Barcelona
Tel. 93 442 28 35
www.fcongd.org