2/7/08

Primers 3 dies d'APPS a Nicaragua 2008

Si bé l'any passat es desplaçà a Nicaragua la responsable de l'àrea d'Educació d'APPS -Carmen Gordillo-, enguany, som l'Ismael Garcia -cooperant voluntari de l'ONGD AFAP de Sant Feliu de Llobregat, la Isabel Ullate -tècnica de cooperació internacional d'APPS- i en Xavier Masllorens -director d'APPS- els qui ens acomiadàrem el passat dia 28, des de l'aeroport del Prat, camí de Nicaragua, en el marc dels projectes de cooperació internacional subvencionats per la Secretaria de Joventut i l'Agència Catalana de Cooperació de la Generalitat de Catalunya. Projectes amb Los Pipitos Estelí i per a la defensa dels drets de les persones amb discapacitat arreu del món. 28/06/08

Xavier Masllorens, director general de la Federació APPS, a la casa de la familia amiga de Los Pipitos que ens acull. Acompanyat d'una mínima expressió de la família tan nombrosa amb la qual convivim: ''Doña'' Esperanza Ponce; Brenda, la seva filla, i Avril Rosario, la seva bésneta. 29/06/08

David Valdívia, director CJVLPE; Boanerjes Altamirano, President Capítulo Los Pipitos Estelí; Luisa Argentina Gutiérrez, cap adminsitració CJVLPE; Xavier Masllorens, director general APPS; Tania Libertad Pérez, responsable Programa integració laboral del CJVLPE; Doris Miranda, responsable àrea pedagògica del CJVLPE; Denis Hernández, responsable de ''mercadeo'' del CJVLPE. En la sessió de treball presenten el Centre Juvenil i l'Associació de pares al director de la Federació APPS i es tracten assumptes sobre: model de cooperació, implicació directa i activa d'entitats federades a APPS en els projectes de cooperació, projectes actuals... 30/06/08


Reunió amb Boanerjes Altamirano, President del Capítulo -Associació- Pipitos Estelí; Inti Yubelca, Vice-presidenta del mateix Capítulo; Xavier Masllorens, director APPS; David Valdívia, director CJVLPE. Per tractar temes relacionats amb l'associació de famílies del Capítulo Estelí. 30/06/08

Peter Clarke, director de l'Oficina Cooperació Europa Estelí_CEE; Delia Morena, tècnica de la CEE; David Valdíva, director del CJVLPE; Xavier Masllorens, director Federació APPS.
Sessió de treball per abordar temes relacionats amb els serveis d'assessorament i seguiment i control de projectes que dita oficina realitza per APPS sobre tereny. 01/06/08


Dissabte 28 de juny varem arribar al país de la revolució sandinista, dels volcans, els llacs, el blat de moro i ''los frijoles''. Via Barcelona, Paris, Miami, Managua, on a l'aeroport, ja ens esperava el director del Centro Juvenil Los Pipitos Estelí_CJVLPE, David Valdívia. Què us hem d'explicar, les hores de vol i als aeroports ? Interminables.
Hores d'ara ja hem pogut recuperar les maletes que es quedaren a Miami per equivocació, però en un primer moment -fins ahir per la tarda- hem anat vestits i nets per gentilesa de la família que ens acull i de l'equip del CJVLPE.
Si bé en Xavier restarà a Nicaragua fins el dia 8 d'aquest mes, dia que vola de retorn a Barcelona, la Isabel i l'Ismael ens hi quedem fins el 16 de juliol.
Enguany l'ONGD AFAP de Sant Feliu_ Associació pel Foment de l'Amistat entre els Pobles, contribueix al Programa de cooperació d'APPS amb una aportació financera i amb recursos humans. Ismael Garcia, cooperant amb paràlisi cerebral, intervindrà en el Programa de integració laboral del CJVLPE.
La resta d'aquesta setmana començant per demà, viatjarem a la capital del país, Managua, per visitar l'Associació a nivell nacional amb la seva Presidenta Mirna Bravo; i per estudiar possibilitats i expectatives de futur a nivell nacional del país i amb els 83 centres Pipitos existents per tot el territori, a banda del Capítulo de Estelí. Si l'Assocaició nacional és un llibre, cada entitat uqe la conforme és un capítol seu.
Dijous 3 i dissabte 5 volarem a El Salvador i a Hondures respectivament, per conèixer-hi entitats dedicades al col·lectiu de persones amb discapacitat intel·lectual.
Us convidem a seguir aquest Bloc, el qual intentarem actualitzar com a mínim un cop per setmana, i a restar entusiastes a l'espera de la crònica dels fruits obtinguts en termes d'avenços per a les persones amb discapacitat, per l'expedició de la Federació Catalana pro persones amb discapacitat Intel·lectual per Centre Amèrica.