13/4/10



Cicle de Cinema per a la Sensibilització

Lloc: seu Setem c/ Bisbe Laguarda, 4 - Barcelona

els DIVENDRES, del 30 d’abril al 18 de juny de 2010, de 19,30 a 22h.

30 d’abril: “El Mundo según Monsanto”
Comitè Argentina

7 de maig: “The Devil’s Miner”
Comitè Bolívia

14 de maig: “Semilla de resistència”
Comitè Hondures

28 de maig: “Prostitució infantil a Filipines”
Comitè Filipines

4 de juny: pendent
Comitè d’Àfrica

11 de juny: “¿Qué cosa es la alfabetización mi hermano?"
Comitè Nicaragua

18 de juny: “Sikapaka: el referéndum del Oro”
Comitè Guatemala


Cicle de Documentals
Lloc: Bar del Gra c/ Plaça de l’Esglèsia, 8 – Granollers


15 d’abril: “Home”
20,30h
Un espectacular retrat aeri del planeta realitzat pel fotògraf Yann Arthus – Bertrand. Una obra de gran poètica visual en clau ecològica.

20 de maig: “Lo último en moda”
20,30h
Els efectes de la maquilas (les factories tèxtils deslocalitzades). Es tracta d’un nou model de cultura laboral que està substituint el sistema de vida agrícola a països com Mèxic, destruint el teixit social i els recursos naturals. La cara oculta del món de la moda.

17 de juny: “De la mata a la olla”
20,30h
Davant del control dominant de la majoria de cadenes de supermercats dels espais de venda alimentaris, poblacions i organitzacions de diferents parts del món han començat a organitzar-se per buscar sistemes alternatius de producció i distribució d’aliments més justos, ecològics i democràtics.


12/4/10

Cicle de Cinema

Setmana de Cinema Commemoratiu del 30 Aniversari del Triomf de la RPS i de la Croada Nacional d'Alfabetització
Una proposta de: Casa Nicaragua
del 6 al 9 d'abril

Lloc: Centre Cívic Pati Llimona
c/ Regomir, 3 – Barcelona
Contacte: 93.443.43.92
BAJO EL FUEGO
6 d’abril, a les 19:30h

Direcció: Roger Spottiswoode
Producció: Anna Roth y Jonathan T. Taplin
Guió: Clayton Frohman y Ron Shelton
Fotografia: John Alcott
Estados Unidos
Any: 1983 Duració: 128 min.

Sinopsis: El famós fotògraf Russel Price (Nick Nolte) es troba en la Nicaragua de 1979 per fer un reportatge sobre la guerra civil contra el president Somoza. Li costa informar amb neutralitat a la vista de la crueltat de la lluita de la població civil contra l'exèrcit. Quan la guerrilla li encarrega una fotografia d'un dels seus líders, del qual es diu que és mort, Price es veu involucrat en els esdeveniments. Hi ha d'ocultar-ho perquè no li trobi l'exèrcit.
LA CANCIÓN DE CARLA
7 d’abril, a les 19:30h
Direcció: Ken Loach
Guió: Paul Laverty
Musica: George Fenton
Fotografia: Barry Ackroyd
GB-España-Alemania
Any: 1996 Duració: 125 min.

Sinopsis: George és un conductor d'autobús escocès d'esperit rebel; Carla és una refugiada nicaragüenca que acaba d'arribar a Glasgow. Transcorre l'any 87 i a Nicaragua la Contra prepara l'assalt definitiu contra el Govern sandinista. La situació del seu país, la família i l'amor que va deixar enrere, turmenten a Carla. George comprèn que l'única solució és acompanyar-la a Nicaragua i afrontar la dura realitat de la guerra i els sentiments.
NUESTRA AMÉRICA
8 d’abril, a les 19:30h

Direcció: Kristina Konrad
Producció: Cornelia Seitler y Brigitte Hofer
Sinopsis: Records d'un país, que ja no existeix. "La nostra Amèrica" és una recerca dels orígens a través del present, del passat - 25 anys després d'una revolució, que ningú va pensar que fos possible. Una aproximació personal, d'una europea, cap a un petit país llatinoamericà, que es va poder alliberar d'una dictadura de 45 anys de durada, i que va intentar l'impossible, mentre era abordat de manera inexorable pel gran veí USA. "Nicaragua va ser el Vietnam de la meva generació". La directora de cinema torna ara a una Nicaragua neoliberal, ferida per guerres i corrupció. Torna a un lloc on va viure una de les últimes utopies, ara fa 20 anys, on milers de persones de tot el món van ser. Portat per l'esperança, aquest petit estat intenta convertir la pobresa i desigualtat en pluralisme polític, economia diversa i ser un país no alineat i que David podria guanyar a Goliat.
EL OTRO COMBATE. La alfabetización
9 d’abril, a les 19:30

Direcció: Simon Escobar
Producció: Adán Morales
Duració: 20 min.
Sinopsis: Un reportatge històric produït a principis dels anys '80 sobre l'heroica Croada Nacional d'Alfabetització de Nicaragua el 1980. El documental segueix pas a pas les experiències de brigadistes i camperols. Amb l'autenticitat de les seves imatges i testimonis, "L'altre combat", ens transporta a aquest moment històric que està commemorant el seu XXX Aniversari.