7/8/09

Comando Condega


Bones!! Avui ha estat un dia molt complert.

La Cristina M. ha anat amb moto a visitar una escola d'una comunitat que es diu Venezia.

El Javi s'ha quedat a Condega amb el chavalos fent dinàmiques i jo ( Cristina P.) he fet una sessió d'intercanvi d'experiències amb famílies dels Pipitos. A la tarda hem visitat una "casa Albergue" de nois sords. Aqui teniu un foto d'ells. Ens han ensenyat alguns signes i ens han assignat un signe a cadascú de nosaltres.
Ahir vam visitar els Pipitos de Palacagüina i varem participar en la dinàmica de grup amb les mares, fisio i mestra d'allà. I després a visitar els companys de Esteli.

Ens veiem!

Preparant un taller


L'Alba i la Mar estan al Pre-taller del Centro Juvenil. És on assisteixen els nois/es que s'incorporen al centro i on són avaluats per poder decidir en quin taller es formaran fins que estiguin preparats per la seva inserció laboral. Han començat observant alguns casos i la dinàmica de treball. De moment ja s'han liat a preparar, juntament amb l'Olga, un taller d'afectivitat i sexualitat. Aquí les tenim preparant els materials.

Anem per feina!!


Un cop arribats a LOS PIPITOS, comença de veritat la nostra tasca, uns al CET (Centro de Estimulación Temprana), uns altres al Centro Juvenil i l'Olga de visita a nois integrats en empreses i visites domiciliàries.Aquí podeu veure una fotografia del que fan al taller de Carpinteria, són unes cuines xulíssimes!!!

Rutina matinal


Ens llevem cada dia a les 06:00 del matí, ens dutxem amb aigua freda que ens tirem d'un bidó on l'han emmagatzamat en un moment que tenien aigua corrent (hi ha talls sovint durant el dia), d'aquí un esmorzar i... cap a la parada de l'autobús.

Taller de mobiliari adaptat a Telpaneca


El Javi es va implicar molt en l'activitat va tallar la fusta, tapissar la cadira i finalment es veien les cares dels infants i les famílies molt content amb el seu moble a mida. Va ser un dia molt complert.


Aquí es poden veure els resultats d'un dia de treball. La Cristina Pascual va aprendre molt de la Martha una de les talleristes que ens van ensenyar la seva tècnica.Avui dimarts dia 4 ha estat el primer dia que hem anat al CET de Los Pipitos Condega. Alla hem reubt alguns nens i nenes de la mateixa ciutat i de les comunitats rurals del voltant de Condega. L´Edith és l'encarregada del Centre d'Estimulació Temprana i la mare de José Daniel un nen amb hidrocefàlia.El més important de tot és que els de Condega i la nostra cordi hem sortit a la televisió de Nicaragua. Uns profesionals com nosaltres no ens mereixiem menys!!!! Ara ja som famosos. Si voleu un autograf haureu de fer cua!!!!! jejejeje

Els de Condega visitem Telpaneca



Telpaneca és una de les comunitats més pobres de Nicaragua. Dilluns dia 3 vam participar en un taller de mobiliari adaptat per a persones amb discapacitat. Us deixem algunes fotos que mostren que ens ho vam passar molt bé! Va ser per tots nosaltres una experiència inoblidable.

2/8/09

Dinar de benvinguda


La gent dels Pipitos d'Estelí i Condega ens preparen un dinar de benvinguda,... el menjar molt bo, però el detall encara millor. Fem el primer contacte on alguns estarem 3 setmanes.
Dels Pipitos Estelí ens reben l'Elías (Director del centro juvenil los Pipitos Estelí), la Tania (un altra membre de l'equip directiu del Centro juvenil), l' Inti (Presidenta de la asociación de padres y madres de los Pipitos Estelí), el David (ex-director de los Pipitos Estelí). Y de los Pipitos Condega en reben Miguel Angel (President de la Asociación de padres y madres de Condega) y Carlos (director de Pipitos de Condega).

Ja som aquí!!!


Ja som aquí!!!! Després de 30 hores de viatge: lipotimia inicial d'emoció, corredisses pels aeroports, controls duríssims amb interrogatoris com si fossin narcotraficants, treure cinturons, llençar aigües, fins i tot treure les sabates (roba interior, no!). Al grup no ens van ficar el termòmetre com a la Noemí però vam tenir que mentir sobre el nostra estat de salut que ja era molt lamentable, però si deiem que estàvem refredats vés a saber on seriem ara...


La foto ja és a casa de Doña Esperanza, l'endemà d'aquestes peripècies. Amb millor cara , però no us penseu que estessim massa bé...El fotoshop fa miracles!!!!! :)