22/9/09

Canvia de canal per la discapacitat

Discapacitat televisió és el primer medi televisiu online amb continguts dedicats exclusivament a les persones amb algun tipus de discapacitat. Emet des de gener i té una programació diària i interactiva.

Milers de persones al món tenen algun tipus de discapacitat però poca representació en els mitjans de comunicació. Diverses entitats van decidir unir-se per posar fi a aquesta situació. Així és com el passat mes de gener va néixer Discapacitat televisió, el primer canal en línia de televisió del món dedicat a les persones d'Espanya i Llatinoamèrica amb algun tipus de discapacitat per fomentar la seva inclusió.

Segons els seus responsables, la televisió en línia és la "millor manera forma d'arribar a un col·lectiu tan especial de forma directa, sense restriccions de freqüència ni de fronteres". La seva missió, subratllen, és informar, difondre i educar sobre les diferents discapacitats en la nostra societat i convidar a les persones a practicar el civisme cap al col·lectiu. Properament Discapacitat televisió començarà a emetre via satèl·lit.

Graella inclusiva
Dins la seva graella trobem programes per a persones amb tot tipus de discapacitats: des de reportatges que expliquen els esports adaptats com bàsquet, o fins i tot paracaigudisme, fins documentals sobre les ciutats més accessibles del món per a persones amb discapacitats físiques o problemes de mobilitat.

A més, també ofereix actes oficials i esdeveniments sobre la discapacitat així com produccions d'entitats i associacions compromeses amb la causa que retraten les problemàtiques que es desenvolupen al voltant de les persones amb minusvalideses. Tot des d'una perspectiva sempre inclusiva que aposti per la igualtat.

La seva programació s'emet en directe cada dia tots els dies d'any, de manera que l'audiència pot participar activament en els programes sense importar la seva ubicació geogràfica. A més, ofereix la possibilitat a les entitats d'incorporar a les seves pàgines web el senyal en directe de Discapacitat televisió de forma gratuïta per arribar a un major nombre de persones.


Font:
Canal Solidario.org
Visita-la: http://www.discapacidad.tv/