19/11/09

Demà no hi ha concentració!


Benvolgudes i benvolguts,


Demà no hi ha concentració! El govern s’ha compromès a modificar la retallada inicial dels pressupostos del 2010 per a cooperació! Membres de la Junta Directiva de la FCONGD es van reunir ahir amb el vicepresident del Govern, a instància seva, i aquest va informar-los que les tres forces del Tripartit presentaran una esmena per destinar la mateixa quantitat que el 2009. Després d’aquest anunci, les federacions han decidit desconvocar l’acció prevista per demà.


A l’espera del compliment efectiu d’aquest nou acord seguirem ben alerta. Per això, us animem que si encara no ho heu fet, us adheriu al manifest Ara és el moment i en feu difusió. Ja són 800 les persones que han signat en 24 hores, però sabem que en som més. No ens desmobilitzem. El manifest expressa clarament la nostra opinió i necessitem el vostre suport.


Us donem les gràcies per la vostra ajuda, ànims i, sobretot, per haver cregut que ho podíem aconseguir.


Adhesions al manifest:


Altres comunicats anteriors sobre els pressupostos 2010 a www.fcongd.org

17/11/09

Signa contra la retallada dels pressupostos per a Cooperació
Ni un pas enrere amb el 0,7. Ni una retallada més!

El govern català ha decidit reduir la partida pressupostària de cooperació internacional de 49 milions d'euros el 2009 a 39 milions el 2010, una retallada de més del 20%. Aquesta decisió deixa el 0'7 promès fa només tres anys en un 0,4% escàs, molt lluny dels 130 milions que tots els partits van aprovar.

La Federació Catalana d'ONG per al Desenvolupament (FCONGD), creiem que es tracta d'un incompliment de la Llei de cooperació, d'un incompliment de les resolucions del Parlament i d’un incompliment d’un compromís solemne de l’actual govern.

La crisi econòmica, immediata, duríssima que afecta els nostres barris, les nostres famílies i el nostre entorn sembla l’única, però sabem que ens enganyem si no mirem més enllà. Si quelcom ens ha tocat aprendre és que no podem pas seguir pensant-nos com a un país ric i aliè a la realitat global.
La tradició i el teixit social català demostren que Catalunya és, ha estat i serà molt solidària amb altres pobles i cultures.

És ara que cal una resposta en positiu i compromesa. En aquest moment difícil. Per això ens plantem i diem prou. Prou de promeses, de rebaixes, renegociacions i tecnicismes. No renunciarem al 0'7 i per això no acceptem ni una retallada més.

>>> Llegeix el manifest complet i signa'l!