3/2/10

Benvolgut amic/benvolguda amiga...


Ho hem aconseguit!

Des de la Confederació Catalana d’ONG volem donar-te les gràcies per haver signat, fa ja dos mesos, el manifest "Ni un pas enrere amb el 0'7. Ni una retallada més".

Com de ben segur recordaràs denunciàvem que el govern català pensava retallar en un 20% el pressupost per a cooperació internacional, incomplint tots els seus compromisos d’arribar al 0'7 durant el seu mandat.

Gràcies al teu ajut i al de moltes altres persones i institucions que es van solidaritzar amb aquesta causa...ho hem aconseguit!!!!! El govern va rectificar la seva postura i hem aconseguit que el pressupost de cooperació es mantingui igual que al 2009, 49 milions d’euros.

A més de la campanya de recollida de signatures, es va fer un treball paral·lel de pressió a tots els partits polítics, i d’incidència als mitjans de comunicació perquè la nostra reivindicació sortís a la llum pública. Preparàvem un acte de protesta al carrer que no va arribar a celebrar-se perquè el vice-president Carod-Rovira, del qual depèn el programa de cooperació per al desenvolupament, ens va anunciar que renunciaven els seus plans inicials.

Aquest any ens toca estar molt atents a que efectivament es compleix allò promès, sense oblidar que els successius governs catalans s’han compromès a reservar el 0'7 per fer efectiva la nostra solidaritat internacional, però segueixen sense destinar més del 0,2 del pressupost de la Generalitat de Catalunya.

En aquests moments tan durs en què Haití ens obre els ulls sobre la importància de la prevenció, i ens recorda la nostra obligació ètica amb el desenvolupament d’altres pobles, volem recordar-te que aquests fons que envien ara els nostres governs, surten d’aquestes partides que tant els costa reservar, o incrementar.

Novament, moltes gràcies pel teu suport. Ha estat vital.

Font: http://www.confederacio.org/

1/2/10

APROPAR-SE AL SUD

La formació prèvia al viatge és una etapa essencial en l’experiència d’un Camp de Solidaritat. Tots els voluntaris i les voluntàries participen en el curs de formació Apropar-se al Sud de 40 hores de durada i reconegut pel Pla de Formació de Voluntariat de la Generalitat de Catalunya. Aquest curs es realitza en quatre dissabtes o diumenges durant els mesos d’abril i juny.


El format del curs de s’estructura al voltant de sessions plenàries, reunions de grup, tallers i un cap de setmana de grup.

OBJECTIU del curs: Formar persones voluntàries que es preparen per participar en un Camp o una Estada de Solidaritat en un país del Sud.


CONTINGUTS:

  • Apropar-nos als països del Sud per col·laborar i aprendre.
  • Com ha de ser la nostra solidaritat? Motivacions i actituds a l'hora de viatjar al Sud.
  • Causes i conseqüències de la globalització. Per què existeix la desigualtat Nord-Sud?Alternatives als models comercials i financers actuals.
  • Comerç Just.
  • Presència del Sud al Nord: la immigració
  • Dinàmiques de participació
  • Accions de sensibilització: com comunicar a la nostra societat l'experiència viscuda al Sud?

DATES del curs 2010: Dissabte 10 d'abril, diumenge 25 d'abril, diumenge 30 de maig, dissabte 12 de juny i un cap de setmana del mes de maig.