3/8/07

Saludos desde Estelí

Hola a tots/es!!
ara sí, ja estem per terres "nicaragüenses". Els vols i tots els enllaços que havíem de fer van ser sense cap problema, això si, llargs i pesats... però ja els tenim quasi oblidats. És el nostre segon dia a Estelí, encara situant-nos amb els canvis d´horari i demés.
Ja hem conegut a les contraparts del projecte de cooperació: a Ciudades Hermanas varem tenir el plaer de conèixer i conversar amb la Delia, que ens va parlar d´un munt de projectes que realitzen a Estelí, no tots relacionats amb les persones amb disCapacitat, però si socials i molt interessants, els quals aprofitarem per conèixer de prop. I avui amb el David Valdívia, persona molt interessant i compromesa, ens hem apropat a Los Pipitos, ens han presentat el centre i hem parlat sobre el projecte concret que desenvolupem plegats amb el David, la Reninka, la Doris i la Tania, l´Eli, la Ruth (com a voluntàries), i jo mateixa, la Carme (com a representant d'APPS). Hem conegut els nois i noies que realitzen els diferents tallers que Los Pipitos desenvolupa.





També hem conegut un centre d´educació especial públic que hi ha a la ciutat d´Estelí, i ja hem quedat amb la directora "para platicar otro día largo y tendido". És fàcil compartir en aquesta part del món.
Estem encantades i fascinades pel que estem descobrint, i molt especialment amb Doña Esperanza i la seva família, que ens fan sentir com si estiguéssim a casa. Ja us la presentarem.
Un petó per tots aquells que comparteixen amb nosaltres aquesta experiència i feu-nos saber de vosaltres a través del bloc!!

1/8/07

Imatges de la Sortida a l'Aeroport


Ahir dimarts 31 de juliol, a les 7 del matí, la Carme, l'Eli i la Ruth facturaven maletes a l'aeroport del Prat, des d'on han viatjat via París i Miami amb Air France, cap a Nicaragua. La Carme, per encetar i fer seguiment del projecte APPS-CJLPE-CEE Cooperació Juvenil en l'Àmbit Internacional de la disCapacitat, finançat per la Generalitat i la Federació. La Ruth i l'Eli per fer voluntariat amb Los Pipitos Estelí també en el marc del mateix projecte.

30/7/07

Enlairament, BON VIATGE !!!

Aquesta matinada la Carmen Gordillo, en nom de les entitats i les persones que constitueixen la Federació Catalana APPS pro Persones amb disCapacitat Intel·lectual, puja a l'avió que la durà cap a Nicaragua.
l'Anna Creus i la Isabel Ullate, responsables de l'Àrea de lleure i del programa de cooperació de l'APPS respectivament, acompanyarem a la Carme, reponsable de l'Àrea d'Educació i Atenció Precoç de la Federació, a l'aeroport. Allí ens trobarem amb l'Eli i la Ruth, les voluntàries de Los Pipitos Estelí, disposades també a agafar el vol que surt prop de les 7 del matí.
Tot i que només som dues companyes que les acomiadarem físicament, val a dir que tota la plantilla, i creiem que hores d'ara ja bona part de les tantes persones i entitats vinculades a APPS, tindran molt presents a la Carme, a la Ruth i a la Eli, en aquests moments. I és que inicien el viatge, la comesa de cooperar humana i professionalment, per la causa de les persones amb Capacitats Diferents que ens ocupa a APPS a Catalunya, i a Los Pipitos a Nicaragua.
Després de no poques hores de vol, transbord a París abans de creuar l'Atlàntic, i a Miami després, arribaran a Managua. On els espera amb candeletes i molta il·lusió, energia i compromís per posar-se a treballar junt amb el seu equip, en David Valdívia Pereira, director de Los Pipitos Estelí.
Fins avui, i com el mes de gener l'Anna, la Isabel, l'Àngel i la Carol van fer, la Carme i les voluntàries d'enguany, han passat per un llarg procés de preparació: coneixement i implicació en el projecte; reunió de la documentació pròpia del sector per intercanviar; sessions de treball; vacunes; bitllets d'avió; equipatge; passaports electrònics...
I és que de nou la Secretaria de Joventut i l'Agència Catalana de Cooperació al desenvolupament de la Generalitat de Catalunya, ens van aprovar de nou, el finançament del projecte fins a finals d'any.
A Managua els espera, a les nsotres companyes, el país de la Revolució Sandinista; en aquests moments governat per representants del FSLN (Frente Sandinista de Liberación Nacional). Un clima fresquet alguns matins i vespres, per trobar-se Estelí entre les muntanyes. L'època de pluges pròpia del segon semestre de l'any, i un sol de pedra gairebé permanent.
Carme, Eli, Ruth, compartiu amb nosaltres tantes imatges i vivències com pugueu per mitjà d'aquest bloc.
MOLTA SORT, BON VIATGE !!!