5/9/07

El pas de l'Huracà Fèlix per Nicaragua

Dimarts, Puerto Cabezas o Bilwi, al nord-est de Nicaragua

Si premeu en el mapa, s'ampliarà

Com hores d'ara ja sabreu, amb pujades i disminucions de intensitat, l'anomenat Huracà Fèlix ha passat amb tot el seu poder destructiu per Nicaragua.
Segons un primer informe del Centro de Operaciones de Emergencia del Ejército, el poderós fenomen meteorològic ha deixat el trist rastre de 5.505 cases destruïdes per tota la Región Autónoma del Atlántico Norte. 35.035 persones es troben afectades. 13.500 han estat evaquades per garantir la seva seguretat.
Vegeu el Bloc dels amics de Vilafranca del Penedès, municipi agermanat amb Puerto Cabezas o Bilwi (nom amb llengua indígena de la ciutat), en el qual podreu trobar notícia àmplia del malaurat succés.

A la Región Autónoma del Atlántico Norte de Nicaragua no hi ha centres Pipitos per a persones amb disCapacitat. Sí que hi ha 3 centres Pipitos a la Región Autónoma del Atlántico Sur. Però la gran majoria se situen a la zona d'influència de l'Oceà Pacífic. Per tant, aquest cop i de moment, sembla que els nostres socis no es veuran directament afectats.

Ja hem contactat amb ells i ens tenen al dia dels esdeveniments; preocupats, prudents i espantats, però contents d'estar vius i vives.

1 comentario:

Anónimo dijo...

En estos momentos, Félix, el huracán, tocó tierra nica. Hace 6 horas. Entró al norte de Puerto Cabezas a 16 km, con vientos de 260 km con categria 5.
Hizo destrozos en Puerto Cabezas. Destruyó el 40 por ciento de los techos de la ciudad. Aún no se sabe de daños en las otras localidades, que han de ser muy fuertes.
Managua está nublada con la sensación que caerán fuertes lluvias. Ya el huracán bajó de intesidasd y va rumbo a Honduras.
Muchos saludes a los catalanes.
Mario