19/8/09

Visitant als companys de Condega

Per fi!!!! Ja feia molts dies que desitjàvem visitar aquesta ciutat. Ens n'havien parlat tant els nostres companys que ja teniem ganes de conèixer com era. La vam trobar diferent a Estelí, més tranquil.la, sense tant soroll de cotxes ni del reggeaton que sona a tot volum pels carrers d'Estelí. Primer vam visitar el centre i llavors ens vam enfilar en una Pick-up i aleeee a l'aventura!!!! Varem fer una horeta de viatge descobrint la gran extensió de Condega i la bellesa del paisatge. Això sí, vam arribar ben sacsejats pel va-i-vé de tots plegats saltant a darrera del vehicle al ritme de les pedres del camí.
Al arribar, Don Miguel (un líder de los Pipitos de la zona de Pires a Condega) ens va mostrar com feia el seguiment a famílies que participaven en "el proyecto gallina". Consistia en entregar a una família amb infant discapacitat 15 gallines i fer-se'n càrrec i posteriorment, quan les gallines procreessin, els pollets s'entregarien a una altra família amb fill amb problemes. Ja hi havien unes 200 famílies beneficiaries del projecte.Aquí a la foto, podem veure la casa d'una d'aquestes famílies, amb les gallines voltant per allí, galls d'indis, chanchos (porcs), i un hobbit!!!!!! :P
Seguidament varem assistir a una "capacitación" (formació) per pares de la zona del Pives. Un cop al mes s'hi reuneixen pares i mares per compartir experiències i aprendre els uns dels altres, amb la mediació d'una responsable de los Pipitos. Al final Don Miguel ens va acompanyar fins a casa seva i ens va presentar la seva filla. Ella té una deficiència visual i ens va mostrar com s'escrivien tots els nostres noms en Braille.Va ser un gran dia, ple, ple, ple de molts aprenentatges!!!!!!


No hay comentarios: