29/8/07

El día de la disCapacidad en Nicaragua






A Nicaragua es celebra el dia de la persona amb disCapacitat el 25 d'agost ( a Catalunya és el 3 de desembre). Amb motiu d'aquesta celebració la passada setmana va estar plena d'actes de sensibilització, celebració, reivindicació en benefici de la persona amb disCapacitat i la seva família.
A mitjans de la setmana passada vàrem reprendre la ruta de visita pels diferents capítols de Els Pipitos com us explicàvem en aquest bloc, i vàrem tenir oportunitat de coincidir amb aquests "festejos".
A tall d'exemple, des de Los Pipitos Nacionales el dia 24 d'agost compareixien davant l'Asamblea Nacional de Nicaragua (organisme governamental de la República) dues persones amb disCapacitat: en Mauricio Javier Gutiérrez i la Gloria Gutiérrez. Els motius de la compareixença són diversos:
- sobre la reforma pendent de la Ley 202 (que seria com la nostra LISMI)
- reclamar l'aprovació de Nicaragua de la Convención de la ONU
- i reivindicar l'execució del compromís establert durant la campanya electoral per l'actual president del govern, Daniel Ortega, que incloía 22 punts de millora per a la vida de les persones amb disCapacitat de Nicaragua.
I els actes lúdics: una marxa per la ciutat de Managua, de la plaça Inter a l'Asamblea Nacional de Managua, el mateix dia. Dissabte a la tarda, un carnaval per la ciutat de Managua on participaren infants, joves, adults amb disCapacitat, les seves famílies de Managua i intgrants dels capítols propers com Nandaime, Jinotepe, Ciudad Sandino... on tothom es va disfressar, anar en carroses, ballar i cantar pel carrer... a l'estil dels millors "carnavales" brasileiros. Amb l'ingredient reivindicatiu i de denúncia inclòs.

No hay comentarios: