30/7/07

Enlairament, BON VIATGE !!!

Aquesta matinada la Carmen Gordillo, en nom de les entitats i les persones que constitueixen la Federació Catalana APPS pro Persones amb disCapacitat Intel·lectual, puja a l'avió que la durà cap a Nicaragua.
l'Anna Creus i la Isabel Ullate, responsables de l'Àrea de lleure i del programa de cooperació de l'APPS respectivament, acompanyarem a la Carme, reponsable de l'Àrea d'Educació i Atenció Precoç de la Federació, a l'aeroport. Allí ens trobarem amb l'Eli i la Ruth, les voluntàries de Los Pipitos Estelí, disposades també a agafar el vol que surt prop de les 7 del matí.
Tot i que només som dues companyes que les acomiadarem físicament, val a dir que tota la plantilla, i creiem que hores d'ara ja bona part de les tantes persones i entitats vinculades a APPS, tindran molt presents a la Carme, a la Ruth i a la Eli, en aquests moments. I és que inicien el viatge, la comesa de cooperar humana i professionalment, per la causa de les persones amb Capacitats Diferents que ens ocupa a APPS a Catalunya, i a Los Pipitos a Nicaragua.
Després de no poques hores de vol, transbord a París abans de creuar l'Atlàntic, i a Miami després, arribaran a Managua. On els espera amb candeletes i molta il·lusió, energia i compromís per posar-se a treballar junt amb el seu equip, en David Valdívia Pereira, director de Los Pipitos Estelí.
Fins avui, i com el mes de gener l'Anna, la Isabel, l'Àngel i la Carol van fer, la Carme i les voluntàries d'enguany, han passat per un llarg procés de preparació: coneixement i implicació en el projecte; reunió de la documentació pròpia del sector per intercanviar; sessions de treball; vacunes; bitllets d'avió; equipatge; passaports electrònics...
I és que de nou la Secretaria de Joventut i l'Agència Catalana de Cooperació al desenvolupament de la Generalitat de Catalunya, ens van aprovar de nou, el finançament del projecte fins a finals d'any.
A Managua els espera, a les nsotres companyes, el país de la Revolució Sandinista; en aquests moments governat per representants del FSLN (Frente Sandinista de Liberación Nacional). Un clima fresquet alguns matins i vespres, per trobar-se Estelí entre les muntanyes. L'època de pluges pròpia del segon semestre de l'any, i un sol de pedra gairebé permanent.
Carme, Eli, Ruth, compartiu amb nosaltres tantes imatges i vivències com pugueu per mitjà d'aquest bloc.
MOLTA SORT, BON VIATGE !!!

No hay comentarios: