8/8/07

La Vicepresidenta De la Vega va visitar Nicaragua la Setmana Passada

Segons notícia del dissabte 4 d'agost al Diari La Vanguardia, durant la seva gira per 6 països de centre i sud Amèrica, la vicepresidenta primera del govern español, María Teresa Fernández de la Vega, es va desplaçar, dijous 2 d'agost, a l'abocador municipal de Managua, la capital de Nicaragua. Allí hi treballen prop de 1.300 persones. Recullen materials reciclables, sobretot paper, bronze, coure, alumini, ferro, vidre i plàstic, sota la mirada atenta d'aus corronyaires, muntanyes i muntanyes d'escombraries, i amb pudor de fum i clavaguera permanents.
De la Vega va arribar-se a la Chureca (nom amb què és conegut l'abocador), a petició de la Secretària d'Estat de Cooperació Internacional, Leire Pajín, per així conèixer de primera mà la labor dels cooperants a la zona. Segons paraules textuals de La Vanguardia, una de les més deprimides de Nicaragua i, probablement, de tot centre i sud Amèrica.
Alguns dels treballadors/es de la Chureca agraïren la deferència de la vicepresidente de visitar-los; deferència que no han tingut mai els alts mandataris nicaragüencs. La portaveu del Govern es va comprometre -per la seva part- a destinar ajuda a la zona.
I és que a aquest abocador del barri nica de Acahualinca, hi treballen a diari centenars de persones i prop de 800 hi viuen permanentment. La gran majoria no disposen d'aigua potable en els rudimentaris habitatges on sobreviuen. Més de la meitat no tenen bany. Sense oblidar la trentena de persones que ni tan sols tenen cabana.
Segons dades de l'AECI (Agència Espanyola de Cooperació Internacional) els afectats cobren entre 1 i 2 dòlars diaris. O, el que és el mateix, entre 23 i 47 de mensuals. Tot i que la presència d'infants és modesta, la xifra s'eleva a partir dels 8 anys i es dispara tractant-se d'adoloscents i joves.
Ei nenes de l'APPS i de Los Pipitos: Carme, Eli, Ruth, la vareu veure, potser, a la María Teresa, o encara no heu estat per Managua ?
Qui sap si, de mans del Programa de Cooperació, la nostra APPS, amb les entitats catalanes que federa, treballarà algun dia amb l'AECI; de la mateixa manera que ho fa amb l'ACCD (Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament) de la Generalitat de Catalunya. Per contribuir a la causa de la millora de les condicions de vida de les persones amb disCapacitat de Nicaragua i les seves famílies.



1 comentario:

APPS Cooperació Internacional dijo...

Hola!!! doncs no hem tingut el plaer de trobar-nos a la vicepresidenta... encara no hem estat a Managua. Demà dijous ja comencem la ruta pels diferents Pipitos de Nicaragua, i Managua és un dels destins per visitar entre altres el Centro Medico Pedagogico.
Un petó
Eli, Ruth i Carmen